Het is vrijwel zeker dat atlete Jill Holterman uit Egmond aan den Hoef voor Nederland naar de Olympische Spelen in Tokyo gaat. Zondag liep ze met een sensationeel persoonlijk record sneller dan de Nederlandse limiettijd voor de olympische marathon. Die staat op 8 augustus op het programma, de slotdag van de Spelen. Ze moest finishen binnen 2 uur, 28 minuten en 30 seconden. Ze hield uiteindelijk na 42,195 kilometer twaalf seconden over en verbeterde haar persoonlijk record uit december 2020 met ruim zes minuten. Tijdens dat marathondebuut voor haar in Valencia deed ze er toen 2 uur, 34 minuten en 52 seconden over.

Ook Michel Butter mag hopen op deelname aan de Olympische Spelen. De olympische limiet bij de mannen was 2.11.30. Hij was precies een minuut sneller dan dat. Bij de mannen is nog de nodige concurrentie voor het olympisch startticket. Een finish binnen de olympische limiettijd is het eerste selectiecriterium, maar er zijn er meer. De Atletiekunie zal begin juni bij de mannen en de vrouwen de drie gelukkigen aanwijzen.

Holterman was klaar voor een mooie wedstrijd, meldde ze donderdag aan Duinstreek Centraal: "Ik mik op een heel dik Persoonlijk Record. De Olympische limiet zou de zogezegde kers op de taart zijn, maar het is niet zo dat mijn marathon alleen met een limiet geslaagd is."

De vorderingen van Jill Holterman tijdens de De NN Mission Marathon op Twente Airport in Enschede zijn hier terug te zien. De tijden van Michel Butter staan hier online op een scorebord.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl