Het veerpontje dat voorlopig de zwaar beschadigde Rekervlotbrug vervangt, komt aanstaande maandag al in de vaart. Dat komt doordat de tijdelijke aanlegsteigers wat sneller waren opgebouwd dan gedacht. Eerder was vrijdag de 23ste als startdatum genoemd.

Het pontje biedt tijdens de reparatie van de Rekervlotbrug overdag op werkdagen een alternatief voor voetgangers en fietsers. Brommers en scooters zijn niet welkom aan boord. Die blijven omrijden via Schoorldam of de Koedijkervlotbrug. In de weekenden vaart de veerpont niet.

De reparaties aan de Rekervlotbrug duren zeker enkele maanden. Al die tijd blijft het pontje varen voor voetgangers en fietsers, mits die voldoende gebruikt wordt. Het pontje vaart van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 17.30 uur en is gratis. Het alternatief is vooral bedoeld om de overlast voor scholieren en het woon-werkverkeer te beperken.

De Rekervlotbrug tussen Koedijk en Bergen is sinds 8 februari defect. Een zandschip voer toen tegen de brug aan. Vrijwel elk onderdeel van de brug heeft zichtbare schade. De provincie wil de reparatie nu combineren met groot onderhoud. De brug heeft een eigen onderhoudspagina gekregen op de website van de provincie op noord-holland.nl/rekervlotbrug.

 
Pin It
Bekeken: 2867x
https://ee.itk.ac.id/data/