2000 inwoners en 2933 ondernemingen in de gemeente Bergen krijgen deze week een vragenlijst thuisgestuurd over de dienstverlening van de gemeente. De gemeente wil weten wat ze vinden van zaken als woonomgeving, zorg en welzijn en of ze zich voldoende betrokken voelen bij wat de gemeente doet. Ondernemers kunnen aangeven wat ze vinden van onder meer het ondernemersklimaat of de relatie met de gemeente.

“Meedoen helpt”, zegt burgemeester Rehwinkel. “We doen deze peilingen om ervan te leren. Dat is niet alleen goed voor onze organisatie, het levert voor inwoners en ondernemers een betere dienstverlening op.” Wethouder Bekkering (portefeuillehouder Dienstverlening): “Deelnemers aan de peilingen houden ons zo een spiegel voor over wat we goed doen en waar we verder aan kunnen werken. We hebben dienstverlening en onze relatie met Bergense inwoners en ondernemers hoog op de agenda staan.”

Deze peiling is ook gehouden in 2016 en 2019. De gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo houden deze peiling net als de vorige keren gezamenlijk. Zo kunnen ze de uitkomsten vergelijken met elkaar, met de uitkomsten van de vorige peilingen en ook met het landelijke beeld.

Inwoners zijn willekeurig gekozen, wel is gekeken naar een evenwichtige spreiding over woonkernen en leeftijd. De burger- en ondernemerspeiling wordt uitgevoerd door I&O Research.
Bekeken: 1538x