De luxueuze cruiseboot Magnifique IV wordt de komende weken omgedoopt tot de M.S. Merlet. Sterrenkok Jonathan Zandbergen en zijn team van het sterrenrestaurant uit Schoorl bereiden tijdens een cruise tussen Alkmaar en de Zaanstreek in de kombuis een vijfgangenlunch voor de gasten. Iedere gast krijgt de lunch afgeleverd voor de deur van de eigen hut, die daarvoor is omgebouwd tot een private diningroom. Daardoor gelden niet de coronabeperkingen voor de restaurants, maar de mogelijkheden voor de hotels.

Eigenaren Carla en Martin van Bourgonje kwamen op het idee doordat er op de hotelkamers van Restaurant Hotel Merlet binnen de huidige coronaregels meer mogelijk was dan in het restaurant. Met een cruiseschip zouden ze mee kunnen doen aan de tweede editie van de Culinaire Route, die op 17 en 18 april op het rooster staat. Zes sterrenrestaurants bieden daarbij speciale gerechten terwijl de deelnemers genieten van een toeristische route over de Omringdijk.

De hele maand april kunnen de gasten intekenen op de lunchcruise, die elke vrijdag, zaterdag en zondag het ruime sop kiest vanuit Alkmaar. Via het Noordhollandsch Kanaal, Amsterdam, het Noordzeekanaal en de Zaan vaart de M.S. Merlet naar de Zaanse Schans. Onderweg krijgen de gasten bij hun private diningruimte een vijf gangenlunch afgeleverd, inclusief amuse, glas Champagne, bijpassende wijnen, water en een afsluitend kopje koffie of thee met friandises. De exclusieve ervaring kost wel 275 euro per persoon. Martin en Carla van Bourgonje willen alle lunchgasten ook verleiden om er een hotelnachtje bij te boeken.
Pin It
Bekeken: 2777x
https://ee.itk.ac.id/data/