Duinstreek Centraal


Politie Alkmaar - Duinstreek waarschuwt dat er weer autodiefstallen en - inbraken worden gepleegd door het signaal van de elektronische sleutel te onderscheppen en te misbruiken. Wat betreft inbraken zijn vooral de katalysatoren van Toyota's populair. Dealers hebben hun klanten gewaarschuwd. Eigenaren van een Toyota Prius zijn aangeraden om de katalysator extra vast te laten zitten met een lasrups of kooi.

Ook in Heerhugowaard was het recent raak. In de nacht van zondag op maandag waren een aantal BMW's via hacking van het sleutelsignaal geopend en vakkundig ontdaan van kostbare apparatuur.

De politie vraagt inwoners om alertheid en om 112 te bellen als ze mensen verdacht gedrag zien vertonen bij auto's en bij huizen. Daarnaast tipt de politie dat het signaal van digitale sleutels eenvoudig te blokkeren is met een metalen bakje of sleuteltasje. De sleutels hebben doorgaans een bereik van zes meter. Het is ook mogelijk het keyless entry systeem te laten blokkeren. De politie raad bovendien aan om na te gaan over de verzekering goed dekt. (foto: Politie Heerhugowaard)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl