De Wandel4daagse, wielerklassieker de Ronde van Noord-Holland en de Alkmaar City Run gaan niet door. Normaal vinden de sportevenementen in april, mei en juni plaats, maar dat is volgens organisator Le Champion nog te vroeg voor zo'n groot evenement. Er komen wel online alternatieven voor in de plaats, bijvoorbeeld met de Strava-app op de mobiele telefoon.

Inmiddels worden er al een jaar geen grote sportevenementen georganiseerd door Le Champion, natuurlijk vanwege het coronavirus. Heel even was er hoop dat bepaalde voorjaarsevenementen konden worden verplaatst, maar dit bleek door de regionale evenementenkalender toch niet haalbaar.

Dit tot groot verdriet van de organisatie. "Juist nu wordt het steeds duidelijker hoe belangrijk het voor de gezondheid van mensen is om te blijven sporten en te bewegen", aldus de directeur van Le Champion Ron van der Jagt. Daarom organiseren ze wel virtuele (digitale) sportevenementen.

Eerder werd al bekend dat de organisatie alle evenementen tot 1 juni had geannuleerd. Het gaat dan om de 30 van Zandvoort, de Omloop van Zandvoort, Zandvoort Circuit Run, Fiets4Daagse Hoorn, de Oer-IJ Expeditie en de Fiets4Daagse Alkmaar.

Er wordt wel 'optimistisch' gekeken naar hun grote evenementen in het najaar. Die gaan voorlopig gewoon door. "We zien licht aan het einde van de tunnel", aldus Van der Jagt. Het gaat om onder meer de Amsterdam Marathon en de Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam.

De ingeschreven deelnemers voor de Ronde van Noord-Holland, Alkmaar City Run by night en Plus Wandel4daagse Alkmaar van vorig jaar kunnen bij Le Champion vijftig procent van het betaalde inschrijfgeld terug krijgen. Er kan ook voor gekozen worden om het bedrag te doneren aan Le Champion. "Zodat in de toekomst sportevenementen georganiseerd kunnen blijven worden", aldus de organisatie.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl