Fractievoorzitter Marcel Halff (D66) uit Egmond aan den Hoef vertrekt uit de Bergense gemeenteraad. Zijn functie als raadslid is volgens hem niet langer te combineren met zijn ICT-onderneming. Jan Snijder neemt zijn plek over en keert daarmee terug in de gemeenteraad. Snijder was tussen 2010 en 2018 ook al raadslid voor D66. Alexandra Otto wordt na het vertrek van Halff fractievoorzitter van D66.

Halff begon in 1994 als raadslid, destijds nog van de gemeente Egmond. Halff was in die toenmalige gemeente wethouder van 1998 tot de fusie met Bergen en Schoorl op 1 januari 2001. Met onderbrekingen zat hij sinds de fusie in de gemeenteraad van Bergen. Als hij geen raadslid was, zette hij zich als commissielid in voor D66.

Officieel stopt Halff per 8 april, maar de komende vergaderingen is hij al afwezig. Jan Snijder is nu nog voorzitter van de dorpsvereniging De Parel in Egmond aan Zee. Dat valt niet te combineren met het raadslidmaatschap. Hij treedt daarom af als voorzitter en wordt opgevolgd door Marieke Sibarani.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl