De Kogendijk tussen het dorp Bergen en de N9 gaat op de schop. Op 12 april start aannemersbedrijf KWS met het groot onderhoud. De hele 60-kilometerweg krijgt nieuw asfalt, de kruising met de Oosterdijk wordt anders ingericht en er komt op sommige plekken een vangrail tussen het fietspad en de rijweg. Eind mei moet het gereed zijn.

Liander heeft de afgelopen weken al kabels vervangen in de Kogendijk. Vanaf 6 april wordt de weg afgesloten voor doorgaand verkeer, omdat de PWN een deel van de waterleiding gaat vernieuwen. Het fietspad blijft wel open voor fietsers.

De bermen worden af en toe gebruikt door zwaar verkeer, waardoor de bermen verslechteren. Om verdere schade te beperken komen er aan weerszijden van de rijweg grasbetontegels. De vangrail bij enkele gevaarlijke bochten is een suggestie van omwonenden. De stalen geleiderail wordt omkleed met hout, waardoor het past in het landschap.

Wethouder Erik Bekkering is blij dat de werkzaamheden van start gaan: “De veiligheid voor de weggebruikers en bewoners wordt hiermee verbeterd en de levensduur van de rijweg weer voor vele jaren verlengd.”

Meer informatie over de werkzaamheden Groot Onderhoud en het omleidingsplan staat op de website van de gemeente Bergen onder plannen en projecten.
Pin It
Bekeken: 1430x
https://ee.itk.ac.id/data/