De Blijdensteinsweg in de Schoorlse duinen is weer begaanbaar, maar voor hoelang is de vraag. Vrachtwagenladingen met zand heeft Staatsbosbeheer afgelopen week van het fietspad geschept. "Wel 600 tot 700 kuub", zegt boswachter Samuelle van Deutekom. De weg was zo goed als onbegaanbaar geworden door het overstekend duin.

Leden van de Fietsersbond staken eerder deze maand zelf al de handen uit de mouwen om het fietspad schoon te vegen van het overstekend duin. Maar er bleek geen beginnen aan. De 'boosdoener' is het enorme stuifduin dat pal naast de fietsroute is ontstaan.

Met groot materieel heeft Staatsbosbeheer nu tonnen zand van het fietspad geschept en tussen de bomen aan de andere kant van de weg gedropt. De bedoeling is dat de hopen zand daar door de wind vanzelf weer verdwijnen.

Eerder al liet Staatsbosbeheer weten op zoek te zijn naar een definitieve oplossing, omdat het stuifduin langs De Blijdesteinweg zo hoog is geworden dat er niet meer tegen op te vegen valt. De beheerder van het duin wil ook dat de provincie kijkt naar de gevolgen van de verstuiving van duinen voor wandel- en fietsroutes in het gebied. "Wellicht moet de route van het fietspad worden omgelegd", zegt boswachter Samuelle van Deutekom tegen mediapartner NH Nieuws.
Pin It
Bekeken: 1454x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/