Duinstreek Centraal


De provincie en gemeente Bergen hebben externe consultants van TwynstraGudde aangetrokken om een nieuwe locatie te vinden voor de Aldi op minder dan twee kilometer van de kern van Bergen. De alternatieve locatie mag niet in het centrum van Bergen zijn en ook niet in het landelijk gebied.

De consultants moeten helpen bij de selectie van locaties, waar de Aldi zich kan vestigen na vertrek uit het Bergense centrum. De gemeente noemt de ingehuurde partij 'onafhankelijk en deskundig'. De zoektocht naar alternatieve locaties is een opdracht van de gemeenteraad. Tijdens de raadsvergadering op 8 april moet de lijst met alternatieven besproken kunnen worden.

In de zomer bleek dat de provincie de herontwikkeling van de Scholtenlocatie tot een wijkje met een ALDI en 38 woningen geen goed plan vindt. Dat werd al duidelijk uit de zienswijze van de provincie die ze in september gaf. 'Zoek maar een andere plek om je probleem met de ALDI op te lossen', was de boodschap uit Haarlem. In Bergen las het college er iets anders in: met aanpassingen wilde het college tegemoet komen aan de provinciale bezwaren. Dat viel weer verkeerd in Haarlem. Begin december kwam een chagrijnige brief, waaruit bleek dat de provincie vindt dat de gemeente haar niet goed op de hoogte houdt wat er met haar zienswijze is gebeurd. Het leidde tot uitstel op het laatste moment van vaststelling van het bestemmingsplan in de raad van december.

VVD-fractievoorzitter Meis de Jongh liet zich in oktober tegen Duinstreek Centraal al ontvallen dat de gemeente flinke steken had laten vallen in het contact met de provincie Noord-Holland. Ze wilde geen frontale botsing tussen beide overheden. De gemeenteraad nam in januari een  motie aan, die het college opdroeg om samen met de provincie te onderzoeken of er alternatieven zijn rond het dorp Bergen voor een nieuwe plek voor de Aldi.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl