Het mountainbikeparcours door de Schoorlse Duinen was in 2020 de populairste Strava-route van Nederland. De duinenroute werd het vaakst door de gebruikers van de Strava-app gereden, in maart al bijna duizend keer.

Dat blijkt uit data die het Amerikaanse bedrijf heeft gepubliceerd. De Loorberg in het Limburgse heuvelland staat op de tweede plek. De derde plaats is voor het mountainbikeparcours op de Utrechtse heuvelrug. Daarna volgen nog de Bemelerberg en de Keutenberg, twee beklimmingen in Limburg.

Mountainbiken werd een populaire vorm van lichaamsbeweging nadat binnen- en teamsporten niet meer konden tijdens de coronapandemie. Een andere reden dat Schoorl bovenaan staat, is het afgelasten van grote toertochten in 2020, zoals de Amstel Gold Race.

Vooral het aantal ritten van vrouwen steeg, met maar liefst 110 procent. Bij de mannen was er een stijging van 54 procent in het aantal ritten. (foto: Erik Boschman)
Pin It
Bekeken: 1617x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/