De achttien woningen op het Landje van de Molen aan de Visweg in Egmond-Binnen moeten te betalen zijn voor de eigen inwoners. Dat is afgesproken tussen de gemeente Bergen en Ooms Bouw & Ontwikkeling uit Scharwoude. Het college vindt het belangrijk dat de woningen aansluiten bij de lokale behoefte.

Het veld aan de Meeuwenlaan en de Visweg is een van de weinige onbebouwde locaties binnen de dorpskern van Egmond-Binnen.  De ontwikkelaar en de gemeente vinden het plan een logische invulling, doordat de Meeuwenlaan en het huidige bebouwingspatroon worden doorgetrokken.

In het plan staan nu vijf huurwoningen en vijf koopwoningen in de sociale sector, twee twee-onder-één-kap woningen en vier vrijstaande woningen ingetekend. Over de definitieve invulling gaan de gemeente en Ooms dit voorjaar langs bij de omgeving.

De gemeente hoopt dat na dit plan aan de Visweg nog meer bouwplannetjes in Egmond-Binnen zullen volgen. Volgens wethouder Klaas Valkering zijn dit soort kleinere plannen heel belangrijk. “Alle kleine beetjes helpen om rust te brengen op de woningmarkt met als uiteindelijk resultaat minder vergrijzing en krimp in Egmond-Binnen. Ook hebben onze eigen inwoners bij dit soort kleinere plannen vaak een grotere kans. De sociale koopwoningen in dit plan kunnen bijvoorbeeld net weer een aantal jongeren uit de Egmonden aan een woning helpen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, bijvoorbeeld omdat ze net teveel verdienen.”
Pin It
Bekeken: 1983x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/