Er lijkt eindelijk een effectieve methode gevonden om de woekerende Japanse duizendknoop te bestrijden. Experimenten om het onkruid in de BUCH-gemeenten te lijf te gaan met elektriciteit blijken een groot succes. Ieder plantje wordt aangetikt met een elektrisch geladen apparaat en dat blijkt funest.

De Japanse duizendknoop (Fallopia japonica) is wereldwijd uitgeroepen tot één van de grootste bedreigingen voor de natuur en infrastructuur. Ook in de BUCH-gemeenten bestaan grote zorgen over de schade de plant kan veroorzaken. De woekerende wortels zijn enorm krachtig en dringen zich via kiertjes en scheuren door in bijvoorbeeld metselwerk, betonnen funderingen, afvoerbuizen, asfalt en dijkverzwaringen. De plant verzwakt ook dijken en taluds langs watergangen. Experts waarschuwen voor enorme schadeposten aan wegen, gebouwen en bruggen.

Japanse duizendknoop gedijt op vrijwel elke grondsoort en overleeft ’s winters onder de grond, waarna hij in het voorjaar weer explosief uitloopt. Waar de Japanse duizendknoop groeit hebben andere planten geen schijn van kans. Ze verdrukken letterlijk al het andere leven. Daar ontstaat voor andere soorten een ecologische woestijn. (foto: Gilles San Martin)
Pin It
Bekeken: 1799x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/