Vanaf eind april is er in Schoorl weer een geldautomaat. In oktober verdween de laatste flappentap in het dorp. De gemeente Bergen heeft afspraken gemaakt met Geldmaat over het gebruik van gemeentegrond voor een geldkiosk aan de Paardenmarkt. Eerder was er al een omgevingsvergunning verleend om hier de nieuwe geldkiosk te realiseren.

De gemeente legt geen verband meer tussen de komst van een geldmaat in Schoorl en een in Groet. In december noemde wethouder Valkering het een unieke kans om nu een deal te sluiten met Geldmaat over zowel plaatsing in Schoorl als Groet. Wethouder Valkering vroeg begrip van de inwoners van Groet en Schoorl voor het feit dat plaatsing van de automaat in Schoorl daardoor nog iets langer op zich liet wachten.

Enkele maanden later wordt in het persbericht van de gemeente Bergen niet meer gesproken over de combinatie van plaatsing van een geldautomaat in Schoorl en Groet. Navraag bij de gemeente leert dat die link nu niet meer wordt gelegd. "Die gesprekken lopen op dit moment nog. De inzet van de gemeente blijft om de pinautomaat in Groet terug te brengen. We hopen daar snel iets over te kunnen laten weten.”

Enkele jaren geleden verdween de laatste geldautomaat uit Groet. Plaatsing van een nieuwe automaat in een losse unit bleek toen niet rendabel. Een geldautomaat in het centrum van Schoorl is dat wel. De laatste in Schoorl van de Rabobank moest in september echter verdwijnen omdat de verhuurder van de ruimte daar niet langer een geldautomaat wilde, en de huur had opgezegd. Na een zoektocht van een paar maanden was een geschikte plek gevonden voor een nieuwe geldkiosk op de Paardenmarkt in Schoorl.

Wethouder Valkering liet in december weten dat de vraag voor lag of in plaats van een vergoeding in geld Geldmaat niet ook een automaat in Groet wil plaatsen. Een automaat daar is niet rendabel maar wel een grote wens van het dorp. Dat was de inzet van de gemeente. Niet duidelijk is of de gemeente nu toch een vergoeding krijgt voor het gebruik van de gemeentegrond in Schoorl.

Geldmaat is een samenwerking ABN AMRO, ING en Rabobank, die de plaatsing van geldautomaten hier overgenomen van de de afzonderlijke banken. Klanten van deze drie banken kunnen er vanaf eind april geld opnemen, maar straks ook biljetten storten aan de Paardenmarkt. 

Tot de komst van de nieuwe geldkiosk in Schoorl is voor inwoners van de duindorpen de dichtstbijzijnde locatie van Geldmaat voor het opnemen van geld de Doorbraak 8A in Warmenhuizen of de Breelaan 14 in Bergen.
Pin It
Bekeken: 2671x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/