Duinstreek Centraal


De Veiligheidsregio, het Rode Kruis, GGD Hollands Noorden en gemeenten zijn onder de werktitel 'Laat ouderen niet vallen en stikken' een campagne gestart om inwoners in Noord-Holland Noord te stimuleren en te helpen hun woning veiliger te maken. De campagne 'Woongemak is kinderspel' biedt een quiz, een checklist en concrete tips waarmee ze zelf aan de slag kunnen.

Nederland vergrijst en valpartijen worden een steeds groter probleem. In 2019 liepen 79.900 65-plussers ernstig letsel bij een val en kwamen 4.720 van hen daarna te overlijden. Veel van deze ongevallen vinden in en om het huis plaats. Veiligheidsregio-voorzitter Krishna Taneja: “Ieder jaar rukken onze ambulance- en brandweercollega’s honderden keren uit voor ongelukken en branden in huis. Een val van de trap, vlam in de pan of brand in de wasdroger: een ongeluk zit in een kleine hoekje en heeft vaak grote impact op de bewoners en omwonenden.”

Op woongemakiskinderspel.nl staat een korte interactieve quiz en een handige checklist over veiligheidsaspecten. Verder staan er tips op voor kleine verbeteringen, zoals het leggen van een antislip-matje in de douchecabine, en contactgegevens van organisaties in de buurt die kunnen helpen. Zo kan de brandweer een veiligheidscheck komen doen.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl