De gemeenteraad van Bergen heeft donderdagavond unaniem ingestemd met het voorstel om de coronasteun te verlengen  aan maatschappelijke organisaties, verenigingen en instellingen. “Het gaat om het bieden van meer ‘armslag’ op korte termijn. We weten niet hoe lang deze situatie nog duurt. Wat we wel weten is dat de situatie in bepaalde situaties nijpend is”, zegt wethouder Erik Bekkering.

De gemeente Bergen zoekt een balans tussen de landelijke steunmaatregelen en lokale financiële maatregelen. Vorig jaar november werd besloten tot een corona steunpakket van de gemeente. Dit pakket sloot aan op de maatregelen van de rijksoverheid. Ondanks al deze maatregelen krijgt de gemeente signalen dat een deel van de ondernemers zich niet of onvoldoende gesteund voelt. Ook wordt gevreesd dat ondernemers later in de problemen komen, omdat ze nu nog uitstel van betaling krijgen voor zaken als de gemeentelijke belastingen.

De voorgestelde steunmaatregelen gelden tot 1 juli 2021. Hiervoor houdt de gemeenteraad  193.000 euro apart.
Pin It
Bekeken: 1536x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/