De van Blijdensteinsweg in Bergen aan Zee heeft op de grens van de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer en het Noordhollands Duinreservaat van PWN steeds meer last van zandverstuivingen. Staatsbosbeheer heeft waarschuwingsbordjes geplaatst waarin passerende fietsers wordt gewaarschuwd om af te stappen. De Fietsersbond afdeling Bergen wil dat het zand weer wordt weggeschoven met een schuiver, zoals nog in 2020 gebeurde.

’Let op: overstekend duin’, staat er op het bordje bij de Van Blijdensteinsweg. Het fietspad zelf is daarachter ligt onder het zand. "Met een e-bike sjokken door het mulle zand wordt steeds zwaarder", stelt de Fietsersbond. Reijnoud de Haan van de Bergense afdeling heeft Staatsbosbeheer gevraagd om het fietspad voor 1 april weer berijdbaar te maken. "Er gaan nu al horden mensen overheen en het zomerseizoen komt er aan,” zegt hij tegen het Noordhollands Dagblad. Het fietspad maakt deel uit van een fietsroute langs de kust.

Staatsbosbeheer is bekend met het probleem, maar denkt na over een oplossing op lange termijn, vertelt boswachter Samuelle van Deutekom. "Voor de natuur is dit een goed verhaal, maar het botst soms met de recreatie.” Volgens haar ging de verstuiving op een gegeven moment zo hard, dat het zinloos is om het zand nog langer met kleine machines weg te schuiven. "We willen nu aan de slag gaan met groter materieel en zoeken nog waar het zand naartoe kan. Omdat het N2000-gebied is, kunnen we het zand niet zomaar inladen en bijvoorbeeld op het strand storten.” Wanneer het pad vrij wordt gemaakt, kan ze nog niet zeggen. Er zijn voor de lange termijn drie oplossingen: een tunnel, een brug of de route omleggen. "Dat laatste ligt het meest voor de hand en we zoeken uit of dat mogelijk is.”

De Fietsersbond heeft op Provinciaal niveau de kwaliteit van de kustroute aangekaart bij de Gedeputeerde en gevraagd om beter wegdek en om vrije toegang voor fietsers zonder betalen [tolheffing]. De Fietsersbond maakt zich ook zorgen over het fietspad langs het Dr. Van Steijnbos, waar zandverstuiving wordt bevorderd door een deel van het bos te kappen. De Fietsersbond betwijfelt of er is gekeken naar het effect op het fietspad. De Fietsersbond vraagt de provincie in een brief of de stronken en de onderlaag in de grond kunnen blijven, om te voorkomen dat het zand hier ook op het fietspad komt.
Pin It
Bekeken: 1923x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/