Het lichten van de dekschuit in het Noordhollandsch Kanaal bij Schoorldam duurt langer dan verwacht. Beetje bij beetje kwam de Hildebrand uit het water. De gloednieuwe tractor die op het schip stond en ook onder water verdween, was in de loop van donderdagmiddag op de wal gezet.

Donderdagochtend zonk het aangemeerde schip in het Noordhollandsch Kanaal. Daarna startte een operatie om het schip uit het water te krijgen om het met een dieplader af te voeren naar een scheepswerf.

Tankauto's voeren het water af dat uit de boot wordt gepompt en vervuild is met olie.  Een grote hijskraan takelt de Hildebrand langzaam uit het water. Ook 's avonds werd doorgewerkt. Schijnwerpers verlichten het werk.

Het is nog niet bekend hoe lang de berging nog duurt. De Schoorldammerbrug die Schoorl met Warmenhuizen verbindt is voorlopig afgesloten voor het autoverkeer tijdens de reddingsactie. Fietsers en voetgangers kunnen wel over de brug. De operatie trok veel bekijks.
Pin It
Bekeken: 1568x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/