Duinstreek Centraal


Wie nu nog een vakantiehuisje zoekt voor de voorjaarsvakantie, vist waarschijnlijk achter het net. Volgens Marike Rosier van ondernemersorganisatie HISWA-RECRON blijkt uit gesprekken met de achterban dat het gros van de vakantiehuisjes in de provincie deze voorjaarsvakantie bezet zal zijn.

Normaal gesproken zijn de maanden januari en februari vrij rustig, vertelt Stella Groot van Dutchen, met onder meer vakantiehuisjes in Schoorl. Dat is nu wel anders, zegt Groot tegen mediapartner NH Nieuws: "Dit jaar slaan we eigenlijk het gebruikelijke laagseizoen over. We merken echt dat mensen de behoefte hebben om er op uit te gaan."

Haar collega Audry van de Merwe vult aan: "Mensen zoeken normaal gesproken de natuur graag al op, maar in deze tijd misschien nog extra. Even lekker de batterij opladen na dagenlang alleen maar thuis zitten."

Bovendien zijn er volgens Rosier van ondernemersvereniging voor bedrijven in de watersport en recreatie (HISWA-RECRON) weinig opties. "Mensen willen er toch tussenuit. Zeker in deze tijden waarin de muren op een gegeven moment toch een beetje op je af komen. Ze kunnen niet op wintersport en niet naar de zon, dus kiezen voor een verblijf in een vakantiehuisje in eigen land."

Met de run op vakantiehuisjes rijst de vraag hoe parken voorkomen dat complete vriendengroepen in de voorjaarsvakantie in een vakantiehuisje bij elkaar komen? Stelle Groot van Dutchen vertelt dat de reserveringsafdeling alle boekingen controleert en dat de gasten telefonisch worden benaderd, indien getwijfeld wordt aan de groepssamenstelling. "Daarnaast staat op onze website uitgebreid omschreven wat wel en niet is toegestaan. Ons beheerteam is elke dag aanwezig om gasten aan te spreken als er ongeregeldheden zijn."

Groothuis legt uit dat handhaving best lastig is. "Natuurlijk wijzen wij er bij de boekingen op dat er sprake moet zijn van één huishouden. Dat werkt tot nu toe goed, maar helemaal 100 procent zal het waarschijnlijk niet afgedekt zijn."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl