Strandtenthouders kunnen niet wachten om aan het werk te gaan tijdens het zonnige weekend. De verwachting is dat het zaterdag en zondag circa 15 graden wordt. De terrassen blijven gesloten, maar voor de afhaalconsumpties wordt wel de nodige klandizie verwacht. Voor de omzet hoeven ze het niet te doen, maar het haalt ze wel uit de dagelijkse sleur. Dat zeggen strandtenthouders tegen mediapartner NH Nieuws.

Bij strandpaviljoen Luctor et Emergo aan het strand van Camperduin zijn ze na de sneeuw en gladheid blij met het eerste lenteweer. "Eindelijk loont het weer een beetje om aan het werk te zijn. Dat zorgt voor zo'n positief gevoel", zegt Kevin Bredewout.

Ook Rolf Vooges, onder meer van Vooges Strand in Zandvoort, heeft hoge verwachtingen. "Vorig weekend was iedereen aan het schaatsen, het weekend daarvoor was er storm en sneeuw. Dit weekend wordt het eerste mooie weekend van februari. We kunnen eindelijk ons visitekaartje weer afgeven."

Bas de Jong, projectleider bij Strand Nederland, ziet dat alle ondernemers smachten naar reuring en klandizie. Hij verwacht wel drukte bij de paviljoens, maar dat wil volgens hem niet zeggen dat de omzet ook omhoog schiet. "Ik denk dat we wel echt 90 à 97 procent van de omzet laten liggen. Take-away is uitsluitend een doekje tegen het bloeden."

Het beste is om niet te veel over de omzet na te denken, zegt Vooges. Hij bedenkt liever plannen voor een paar mooie dagen. "Een DJ bood aan om zondag te draaien op het strand. Om te vieren dat het echt lente wordt", laat hij weten.

Vooges benadrukt dat het natuurlijk wel allemaal veilig moet gaan. "Iedereen moet op het strand zijn eigen drankje nuttigen. Maar met een muziekje en een zonnetje erbij, is dat natuurlijk hartstikke gezellig", vertelt hij vol enthousiasme.
Bekeken: 1687x