Door de combinatie van  oostenwind en de lage waterstand zijn er langs het strand tussen Egmond en Castricum aan Zee versperringen uit de Tweede Wereldoorlog zichtbaar geworden. Het gaat om bijna 30 versperringen die in de laatste wereldorlog deel uitmaakten van de Atlantikwall, een meer dan 5000 kilometer lange verdedigingslinie, die Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog in de bezette gebieden had aangelegd. De versperringen moesten verscholen blijven onder de waterlijn en naderende landingsvaartuigen onaangenaam verrassen. De piramides met vier vlakken werden gemaakt van stalen balken en beton.

De betonversperringen werden Tetreäders genoemd door de Duitse bezetter. Ze waren bedoeld om een invasie te bemoeilijken. Soms werden ze ook nog voorzien van een explosief. Tussen Egmond en Castricum zijn er 27 bewaard gebleven, die zelden zichtbaar zijn. Op het plein voor de ingang van het Egmondse bunkermuseum staat een gereconstrueerd exemplaar. (foto: Bert Bleyendaal)
Pin It
Bekeken: 1980x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/