De NS liet donderdag op een aantal trajecten weer een aantal Intercity's rijden, maar reizigers in de regio Alkmaar moesten het nog doen met alleen Sprinters. Vrijdag echter zullen er op alle trajecten weer "een aantal" Intercity's rijden. Ook het internationale treinverkeer komt weer op gang.

"In tegenstelling tot afgelopen dagen gaan Intercity's meer kilometers rijden en hun oorspronkelijke route afleggen. Daardoor is er meer plaats voor mensen die noodzakelijke reizen maken", meldt de NS in een blog op  de eigen website. "Doordat er minder treinen rijden dan reizigers van ons gewend zijn, kan het soms te druk zijn in de trein. We herhalen de oproep van de overheid: reis vanwege het coronavirus alleen als het noodzakelijk is."

"We werken continu door om het spoor sneeuw- en ijsvrij te maken en te houden", vervolgt de vervoerder. "Inmiddels zijn veel opstelterreinen weer bereikbaar, en kunnen treinen van en naar de onderhoudsbedrijven voor controles, herstellingen en onderhoud. Zo komen er steeds meer treinstellen beschikbaar voor onze reizigers."

Desalniettemin kan het wel eens zo zijn dat er een trein uitvalt. "Treinen en spoor zijn gevoelig voor winterse invloeden. De komende dagen hebben we te maken met strenge vorst in de nacht waardoor er problemen kunnen ontstaan, bijvoorbeeld door rijpvorming aan de bovenleidingen. We adviseren reizigers kort voor vertrek hun reis te plannen, en rekening te houden met extra overstappen en langere reistijd." (foto: NS)
Pin It
Bekeken: 2323x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/