Duinstreek Centraal
00:00
55
00:00


Bibliotheek Kennemerwaard en Kaashuis Tromp in Egmond aan den Hoef pakken uit met een leuk initiatief voor Valentijnsdag. Voor een heerlijk en gezellig avondje thuis hebben ze de ‘Franse avond uit tas’ samengesteld, die vrijdag in de verkoop gaat bij de kaaswinkel. "Een wijntje, een knabbeltje en een goed verhaal, en zo kun je mooi Valentijnsdag door."

In de tas zit van alles voor een avondje Valentijn voor twee: wijn, speciale kaas, nootjes, een mooi romantisch verhaal of gedicht dat je elkaar kunt voorlezen, en ook nog gesprekskaarten met prikkelende vragen om elkaar (nog) beter te leren kennen. Niet alleen leuk voor stelletjes, maar ook om met een vriendin of vriend van te genieten en ondertussen te ontdekken wat je romantisch vindt en wat juist niet. Voor wie nog geen lid van de bibliotheek is, zit er een proefabonnement van drie maanden bij.

Erna Winters van Bibliotheek Kennemerwaard legt het initiatief uit: "We hebben gedacht in deze tijd van corona en ook aankomende Valentijnsdag dat mensen graag iets leuks willen dus hebben we gedacht, hoe kunnen we dingen combineren. Mooie verhalen aan elkaar vertellen en er ook een romantisch iets bij doen". De bieb vond daarbij in Kaashuis Tromp een goede lokale partner.

"Vanwege Valentijn hebben we Coeur Neufchâtel uitgekozen, dat is een kaas in de vorm van een hart", vult Luuk Koopman van het kaashuis aan. "En daarom is Frankrijk ook verder uitgewerkt. Er zit een Franse wijn bij, lekkere Provençaalse pinda's, en dan de Franse verhalen."

De allereerste tas ging naar de Bergense cultuurwethouder Antoine Tromp, want romantische beleving valt eigenlijk wel onder cultuur. "Ik vind het geweldig hoe de samenwerking is tussen ondernemers en de bibliotheek, en het benadrukt ook het belang van dat je lokaal blijft kopen."

"Je kan een beetje wegdromen alvast naar het meest geliefde vakantieland, Frankrijk, want dat hebben we wel nodig in deze tijd", zegt de wethouder over het Valentijnpakket. Op de vraag of hij zelf romantisch is ingesteld zegt de wethouder: "Ik ben zeer romantisch, zeker op 14 februari, zegt mijn vrouw althans." De ‘Franse avond uit tas’ kost 15 euro en met een lidmaatschapskaart 12,50 euro.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl