Duinstreek Centraal
00:00
55
00:00


De sneeuwval van de afgelopen dagen heeft de Schoorlse duinen omgetoverd tot een witte deken. Een verandering die menig wintersporter blij maakt. Want waar de wintersportgebieden onbereikbaar zijn deze winter, beproeven zij nu hun geluk bij het duingebied om de hoek. En dan ook nog met langlaufski's aan de voeten: een extra uitdaging.

"Normaal gaan we op wintersport om te skiën, maar dit is ook leuk. Ik sta voor het eerst op langlaufski's en heb er net 50 meter opzitten dus het wordt een hele uitdaging", vertelt Annelies tegen een verslaggever van mediapartner NH Nieuws. Ze zocht dinsdagmiddag de Schoorlse 'loipe' op met een groep vrienden.

Op de Klimweg suizen de sleeërs naar beneden en een paar snowboarders wagen het er ook op. Er is zelfs een kleine schans. "Voorheen gingen we naar de driebanken in Bergen, maar hier is het steiler", zegt een van hen.

Een groepje ervaren langlaufers heeft een heel rondje gemaakt vanuit Bergen. "We zijn helemaal door het bos naar de Fransman geweest. Het is net of je op wintersport bent. Nu zijn we op weg naar de warme chocolademelk."

Voor Annelies is het de eerste keer dat ze gaat langlaufen. "Het is toch een hele andere techniek. Maar dit is ook echt leuk hoor. Heerlijk buiten sporten."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl