Duinstreek Centraal
00:00
55
00:00


Enkele tientallen sleeërs trotseren zondag dapper de snijdende wind die ook op het klimduin waait. Het zand komt weliswaar door de sneeuwlaag, maar aan de zijkanten is het nog goed sleeën, vinden de jonge en oudere sneeuwliefhebbers. "Lekker lol hebben met elkaar." De gemeente heeft beveiligers ingezet om eventuele drukte op het populaire klimduin te reguleren, maar hun inzet lijkt niet nodig, zo zag mediapartner NH Nieuws.

"Heel gaaf", vindt een meisje. "Het gebeurt eigenlijk nooit dat er sneeuw ligt, en nu kan je lekker sleeën en in de sneeuw spelen." Een 'oudere jongere' komt met een grote grijns naar beneden geroetsjt. "Dit is toch prachtig. Het is maar een klein stukje maar het gaat geweldig."

Je kan natuurlijk van een heuveltje of een duin sleeën, maar voor sommigen is dat niet spectaculair genoeg. Op het grote parkeerterrein van Hargen aan Zee pakken ze het daarom anders aan en binden ze de slee achter de auto. En dat kan niet snel genoeg gaan, vinden de kinderen.

Eng vindt hun moeder aan de kant het niet. "M'n man weet wat 'ie doet. Hij houdt niet van wandelen, dus die dacht: we hangen 'm achter de auto", lacht ze. Zelf maakt ze geen rondje op de slee: "Veel te koud, maar we gaan straks nog hier proberen van het duin af te sleeën, het echte werk, zeg maar."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl