Het Noordwest ziekenhuis in Alkmaar is vrijdag begonnen met het vaccineren van huisartsen tegen corona. Tot en met zondag worden zo'n 1.100 huisartsen in Alkmaar geprikt en nog eens zo'n 1.700 in het AMC te Amsterdam. Mits het weer het toelaat natuurlijk. Er wordt gesproken van een 'hele operatie' waar ze van harte aan meewerken.

"Dit is het moment waar wij als huisartsen lang op hebben gewacht", vertelt dokter Ron Peters aan AT5. Hij heeft samen met een groep collega's van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) de vaccinaties in korte tijd georganiseerd. "We staan altijd met onze poten in de modder. We zijn vaak de mensen die als eerste coronapatiënten tegenkomen. De laatste maanden hadden we heel veel uitval omdat dokters en doktersassistenten besmet waren."

De huisartsen worden in het weekend gevaccineerd zodat hun agenda's niet in het gedrang komen. Over vier weken krijgen ze hun tweede dosis.
Pin It
Bekeken: 1947x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/