Duinstreek Centraal
00:00
55
00:00


Ondernemers in het centrumgebied van Egmond aan Zee kunnen nog een week stemmen over een plan om hier een Bedrijven Investeringszone (BIZ) op te richten. Een BIZ is een afgebakend gebied waar ondernemers samen investeren in de kwaliteit van de omgeving. Als tweederde van de ondernemers voor stemt, gaan alle ondernemers financieel bijdragen aan een aantrekkelijk winkelgebied. De ondernemers beslissen zelf waar het geld aan wordt besteed.

Ondernemer Sandy Dekker promoot de nieuwe vorm van samenwerking van Egmondse ondernemers met verve: “In Egmond aan Zee willen we graag gezamenlijk een aantal zaken oppakken, om ons dorp ook in de toekomst aantrekkelijk te houden en zelfs hier en daar te verbeteren. Door dit in verenigingsverband te doen, doet iedereen mee en zijn we ook een natuurlijke gesprekspartner voor de omgeving en de gemeente.”

Wethouder Erik Bekkering hoopt dat er voldoende steun komt vanuit de ondernemers. “Samenwerking is steeds noodzakelijker tussen overheid, inwoners en ondernemers om de uitdagingen die er liggen in de verschillende kernen van de gemeente gezamenlijk op te lossen. Een BIZ met sterkere  ondernemersverenigingen kan daarin een belangrijke positieve rol vervullen.”

Tot 12 februari 2021 kunnen de ondernemers hierover stemmen. Wanneer tenminste de helft van de ondernemers stemt, en daarvan tenminste tweederde voor stemt, is de BIZ een feit. Ondernemers kregen per brief uitleg over de stemming.

Verdere informatie is te vinden op www.bizegmondaanzee.nl.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl