Duinstreek Centraal
00:00
55
00:00


Bij de vaccinatietent van de GGD zijn tot maandag inmiddels meer dan 5.000 zorgmedewerkers ingeënt. Deze week zijn ook de mobiele 85-plussers aan de beurt. Evelyn Muurman uit Hippolytushoef is een van de vele medewerkers van de GGD die nu ruim twee weken in de priktent aan het werk is. Mediapartner NH Nieuws maakt met haar de balans op.

Onder toeziend oog van een andere medewerker van de GGD maakt Evelyn Muurman de vaccins klaar voor gebruik. Want wie denkt dat de medewerkers de spuitjes kant en klaar aangeleverd krijgt, heeft het mis. Het flaconnetje met het Pfizer-vaccin moet eerst worden gemengd met een zoutoplossing.

En dat is nog een heel proces. Het flesje moet worden gecontroleerd, even worden gezwenkt en daarna worden gemengd. "We halen in totaal zes vaccins uit een flesje. Alles moet natuurlijk wel heel nauwkeurig en daarom nemen we daar ook de tijd voor. Maar we hebben tussendoor ook tijd om elkaar wat beter te leren kennen."

Als de spuitjes klaar zijn, worden ze via een luikje doorgegeven naar de andere kant van de ruimte waar een andere medewerker van de GGD klaar zit om iemand te vaccineren. "Het is ook een beetje om de rust te bewaren en zodat de mensen die moeten prikken niet teveel afgeleid zijn." Het systeem heeft wel wat weg van een Chinees restaurant. "Ja nummer vier is erg populair, haha."

Muurman is vooral aan het werk als coördinator. Het is haar taak om de medewerkers die nieuw zijn wegwijs te maken in het hele proces. "Het is best leuk omdat het een heel duidelijk proces is. Op deze manier komen we ook steeds een stapje dichter bij onze vrijheid en daar willen we allemaal graag aan werken."

De forse kritiek op het vaccinatiebeleid dat het allemaal veel te traag gaat, is volgens Muurman vervelend. "Het is wel jammer om te horen. We willen ook wel graag meer vaccineren. We hebben meer priklijnen en we zouden ook langer open kunnen, maar we zijn echt afhankelijk van de hoeveelheid vaccins die we binnenkrijgen."

De sfeer bij de medewerkers van de GGD lijdt niet onder de kritiek. "Het loopt eigenlijk op rolletjes. We hebben op het eind van de dag een briefing om te kijken of er nog iets te verbeteren valt en daar komen hele nuttige suggesties uit. De mensen die hier komen zijn over het algemeen blij dat ze gevaccineerd worden. Ze zijn tevreden dat ze niet lang hoeven te wachten en dat het goed voor elkaar is. Ik denk dat dit een hele mooie werkplek is."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl