Met redelijk veel gemak kreeg het college van B&W donderdagavond de steun van een ruime meerderheid in de gemeenteraad van Bergen voor een gerepareerd bestemmingsplan Watertorengebied voor de energieneutrale sporthal met 34 woningen en een parkeergarage in Egmond aan Zee.

De bouw van een nieuwe sporthal was tussen 2014 en 2018 een heet hangijzer in de gemeente Bergen. De knoop werd in 2018 doorgehakt, maar bij de Raad van State kregen bezwaarmakers in 2019 gelijk. Het huiswerk moest over voor het plan. De gemeenteraad stemde gisteren in met het 'gerepareerde' bestemmingsplan, zoals ze ook al hadden afgesproken in het Formatieakkoord toen in 2019 een nieuwe coalitie werd gevormd.

Eind vorig jaar trok aannemer BAM zich terug uit het project. Tegenstanders roken opnieuw hun kans. Zij vinden een sporthal in een woonwijk geen goed idee. Het zorgt voor geluidsoverlast en het uitzicht wordt door al die nieuwbouw verpest, zo redeneren ze. Bovendien moet er volgens de tegenstanders een sporthal komen waar ook plek is voor de plaatselijke biljart- en dartvereniging en andere grote en kleine evenementen. Maar hoe vaak bewoners en belanghebbenden ook hebben geprobeerd raadsleden te overtuigen met handtekeningenacties en inspraak, een meerderheid in de gemeenteraad wisten ze niet te overtuigen.

"We snappen de ongerustheid bij omwonenden maar we denken echt dat dit het beste voorstel is", aldus Danny Zwart van het CDA. Zijn partij ziet geen heil in een compleet nieuw plan op een andere plek. Hij verwacht dat de geluidsoverlast voor omwonenden wel zal meevallen. "We hebben er vertrouwen in dat de nieuwe technieken en isolaties van dat soort objecten toch voor minder overlast zullen zorgen in de omgeving."

En mochten er nou echt problemen ontstaan, dan heeft Cees Roem van de VVD alle vertrouwen in het gezonde verstand van de Derpers. "We zijn ervan overtuigd dat Egmonders elkaar bij overlast kunnen vinden en er samen uitkomen, desnoods met een buurtregisseur of buurtbemiddeling. Maar laten we hier in ieder geval 'ja' tegen zeggen."

Mariella van Kranenburg van Gemeentebelangen spreekt van een gemiste kans. Nu de sporthal op dezelfde plek gebouwd wordt, is er minder plek voor woningen. Dat terwijl de woningnood zo 'gigantisch' groot is. "Het verbaast me want dit college hamert juist zo op dit onderwerp." Maar die argumenten waren niet besteed aan een ruime meerderheid in de gemeenteraad. Van een echt debat kwam het niet. Alleen Gemeentebelangen, Behoorlijk Bestuur Bergen en GroenLinks stemden tegen het bestemmingsplan. Alle andere raadsfracties waren voor.
Pin It
Bekeken: 1444x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/