Het groenbeleid in de gemeente Bergen gaat na tien jaar weer op de schop. De gemeente start een inspraak- en particpatietraject om van de inwoners te horen wat er de komende tien jaar anders moet met het openbaar groen binnen de bebouwde kom. Inwoners kunnen laten weten wat zij belangrijk vinden tijdens digitale gespreksavonden in februari over Bergen, Egmond of Schoorl. Bovendien staat er vanaf donderdag een korte enquête op ikdenkmeeoverbergen.nl.

Een groot deel van het nieuwe beleidsplan gaat over het onderhoud van het groen dat er al is. De gemeente heeft zelf wel ideeën wat er anders zou kunnen in de komende tien jaar. Zo kan ander groenbeleid de leefomgeving beter voorbereiden op klimaatverandering en zorgen voor meer biodiversiteit.  Daarin kan de gemeente keuzes maken, en inwoners kunnen meedenken welke.

Behalve de online enquête komen er drie digitale gespreksavonden over het groenbeleidsplan in februari. De avonden zijn van 19.30 tot 21:00 uur:
• Voor Schoorl op 10 februari
• Voor Egmond 17 februari
• Voor Bergen 24 februari

Wie verhinderd is op de avond over de eigen kern, kan op een andere avond aansluiten. Een groot deel van de invulling van de avonden is gelijk. Aanmelding wordt verlangd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kort voor aanvang van de avond wordt een link verstuurd om de digitale gespreksavond vanuit huis mee te maken.
Bekeken: 1397x