Duinstreek Centraal


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft het kabinet dringend opgeroepen om zo snel mogelijk met een heropeningsplan te komen voor de gesloten sectoren en het steunpakket aanzienlijk te verbeteren en aan te vullen. De plaatselijke afdeling Bergen van KHN heeft de gemeente een brief gestuurd met het verzoek die oproep aan het kabinet te ondersteunen.

Bovendien willen de horecaondernemers dat de gemeente nog meer doet om hun te helpen om de crisis door te komen, zowel in financiële zin als samen plannen maken om op een verantwoorde manier weer open te gaan.

Koninklijke Horeca Nederland denkt dat versoepelingen van de coronamaatregelen nog lang op zich laten wachten. Veel horecaondernemers staan volgens de brancheorganisatie op omvallen: "De centen zijn op, de rek is eruit". De omzet in 2020 was gemiddeld 45 tot 50% lager. Afhalen en bezorgen brengt volgens de horecaondernemers lang niet genoeg geld in het laatje om het hoofd boven water te houden.

Volgens KHN hebben horecaondernemers het afgelopen jaar al meer dan 5 miljard euro spaargeld aangesproken: "De situatie binnen de branche is al geruime tijd kritiek en de bodem is nu voor de meeste bedrijven bereikt."

Zodra er versoepeld kan worden, moet de horeca als een van de eersten weer ruimte krijgen om te ondernemen. Daarvoor zijn volgens KHN niet alleen economische argumenten. Horecabedrijven horen thuis in het straatbeeld en leveren een cruciale bijdrage aan de leefbaarheid van de stad of het dorp. De gemeente Bergen moet nu al meedenken over de heropening, stelt Mike Bosman, voorzitter van de plaatselijke KHN-afdeling en algemeen directeur van Blooming in Bergen.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl