Duinstreek Centraal


Nicole Schagen runt een klein complex met acht vakantie-appartementen in Groet, haar man een lunchroom in het Alkmaarse centrum. Hij moet de deuren dicht houden, zij mag open blijven maar heeft geen boekingen. “Mijn man staat er heel nuchter in. Hij zegt: ‘Het is niet anders. Klaar’. Eenvoudig is het niet, want normaal hebben we beiden best een druk bestaan en veel met mensen te maken. Dan maakt zo’n virusuitbraak je wereldje ineens best klein. Maar we slaan ons er doorheen."

“We zeggen wel eens tegen elkaar: eigenlijk zitten we in een hele merkwaardige situatie", vertelt Nicole op vrnhn.nl. "We mogen in ons land niet naar de kapper, maar kunnen als we willen nog steeds wel op vakantie. Er zijn momenteel geen boekingen, maar wie lekker een weekje in de natuur wil doorbrengen, kan hier terecht.”

"Wat meespeelt, is dat we allebei onderliggende gezondheidsproblemen hebben", vervolgt de 55-jarige Nicole. Haar man is 63 jaar. "We willen dat virus écht zo ver mogelijk bij ons vandaan houden. We laten ons niet leiden door angst, maar zijn wel voorzichtig. In het weekeinde zie je ons hier niet snel in de duinen. Te druk. Afgelopen weekeinde waren we even in Bergen, stond daar een groepje van vier volwassenen bijna tegen elkaar aangeplakt te praten over wie in hun omgeving wel en geen corona had gehad."

“Ik spreek mensen er niet altijd op aan als ze er een potje van maken, maar als ik boodschappen doe, ben ik heel scherp op het houden van voldoende afstand", aldus Nicole. "Heel soms reageren mensen een beetje verstoord, meestal heb ik de indruk dat ik ze weer even wakker schud.”

“In het complex zie ik streng toe op het navolgen van de regels. Bij Duitse gasten hoef ik het belang doorgaans niet extra te benadrukken, maar Nederlanders staan er over het algemeen toch anders in. Als hier iets gebeurt, dan gaat het hele complex op slot en zit iedereen hier vast. Ongetwijfeld dat sommige mensen hebben gedacht: wat een onaardig mens. Maar veiligheid gaat voor alles.”

“De laatste verlenging van de lockdown kwam niet als een verrassing en we hebben er niet te lang om getreurd. Ook wij vinden het niet gemakkelijk, maar onze gezondheid is ons te lief. We zien de lunchroom niet opengaan in maart en dat geldt ook voor het appartementencomplex. Vooral Duitse toeristen zeggen af. De regels zijn daar nog vele malen strenger. Wij kunnen nog door het hele land reizen, in Duitsland is dat verboden. Of we nu meer boekingen vanuit Nederland krijgen, weet ik niet. Veel hangt af van eventuele extra maatregelen. Het is gewoon even niet anders.” (foto: vrnhn.nl)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl