De gemeente gaat niet meewerken aan een Lidl op het Plein in Bergen. Bij de bestuursrechter in Haarlem maakte de advocaat van het college dat dinsdag nog eens duidelijk.

De gemeenteraad van Bergen besloot In mei 2019 dat er geen supermarkt in het voormalige pand van ABN Amro zou mogen komen. Lidl kwam vervolgens met allerlei varianten waarmee het supermarktconcern tegemoet probeerde te komen aan de bezwaren . Die wees de gemeente allemaal af. Parkeren was telkens het breekpunt. Er konden volgens de gemeente niet voldoende parkeerplaatsen worden aangelegd, ongeacht of de Lidl nu een grote supermarkt of een kleinere buurtsuper in gedachten had voor deze plek.

Maar volgens de Lidl was er wel een oplossing te bedenken voor het tekort aan parkeerplaatsen. Zo stelde het supermarktconcern voor om verderop parkeerplaatsen bij te huren.

Voor de gemeente was dat geen serieuze optie, omdat die plek een particuliere parkeergarage zou zijn met een toegangshek. Ook piekert de gemeente er niet over om in de openbare ruimte extra parkeergelegenheid aan te leggen voor een Lidl. De gemeente ziet daarom geen aanleiding om nog met het supermarktconcern om de tafel te zitten. De Haarlemse bestuursrechter zal nu in de komende weken moeten bepalen of die opstelling terecht is geweest of niet. De gemeente zal een nieuw besluit moeten nemen als de Lidl bij de bestuursrechter een voet aan de grond weet te krijgen.

Op 3 maart is de uitspraak in deze zaak, zo meldt de Alkmaarsche Courant.
Pin It
Bekeken: 1571x
https://ee.itk.ac.id/data/