Vanaf donderdag vervallen alle omleidingen en zijn de gebruikelijke paden weer open zijn voor publiek rondom het Dr. Van Steijnbos in de Schoorlse Duinen. Staatsbosbeheer meldt dinsdag dat deze week de rijplaten worden afgevoerd. Waar dat nodig bleek, zijn wandel- en fietspaden donderdag hersteld.

De laatste werkzaamheden aan het Dr. Van Steijnbos zijn voor dit seizoen afgerond. Het gebied krijgt nu rust voor het broedseizoen, zodat vogels en andere dieren zich daarop kunnen voorbereiden.

In september komen de werklieden terug voor de afronding van het werk. Dan haalt Staatsbosbeheer op enkele plekken de strooisellaag van dennennaalden weg en worden de achtergebleven stronken uit de grond verwijderd. Dit gebeurt met vrij zware machines. Vanwege de veiligheid zullen op dat moment ook weer enkele fiets- en wandelpaden tijdelijk worden afgesloten. Het gebied ziet er daarna minder rommelig uit. Het kan zich daarna grotendeels op eigen kracht verder ontwikkelen, stelt Staatsbosbeheer.

Staatsbosbeheer kijkt tevreden terug op het verloop van de werkzaamheden. Projectleider Boukelien Bos: “We hebben een lange en intensieve periode van voorbereiding gehad met veel kritische vragen uit de omgeving. De daadwerkelijke kapwerkzaamheden zijn uiteindelijk zeer voorspoedig verlopen en waren binnen vier weken klaar. Wel hebben we extra begeleiders moeten inzetten omdat recreanten zich niet altijd aan de omleidingen en afzettingen hielden. Het voornaamste blijft echter dat we ruimte hebben gemaakt voor meer open duinen. Hier kan de wind z’n gang gaan waarvan uiteindelijk de planten en dieren zullen profiteren.”
Pin It
Bekeken: 1504x
https://ee.itk.ac.id/data/