De nieuwe burgemeester van Bergen zorgt voor rust en vertrouwen en straalt dat uit. Tegelijk is het ook een energieke persoon die college, raad en inwoners met elkaar verbindt. Dat staat in het wensenlijstje van de gemeenteraad en de inwoners. Een eerste profielschets kwam maandagavond online op de website van de gemeente Bergen.

De gemeente Bergen komt uit een bestuurlijk ongemakkelijke periode, is de analyse van de gemeenteraad, maar is aan het terugkomen naar genormaliseerde bestuurlijke verhoudingen. Van de opvolger van waarnemend burgemeester Rehwinkel wordt verwacht dat hij of zij een grote bijdrage levert om dit voort te zetten. Bij voorkeur is de burgemeester ook warm en mediageniek. Na allerlei zwaarwichtig klinkende kwalificaties sluit de profielschets af met de aanvulling dat de soepel sturende burgemeester die de gemeente Bergen nodig heeft ook nog weet te nuanceren, te relativeren, te reflecteren en daarbij bij voorkeur humor als instrument weet in te zetten. Drie reacties van inwoners verlangen ook naar meer humor bij de nieuwe burgervader: ’Er viel weinig te lachen’.

’Daarom geen carrière-burgemeester of een oud-wethouder’, schrijft een van de inwoners in zijn/haar input voor de profielschets met de lange lijst van eigenschappen die de toekomstig burgemeester moet beschikken.

De burgemeester moet goed kunnen schakelen tussen de verschillende kernen en bevolkingsgroepen. ’Van Derper visser tot elitaire kunstenaar’, benoemt een van de inwoners de veelzijdigheid die van de burgemeester wordt gevergd.

Inwoners kunnen voor 25 januari nog laten weten wat ze van het concept vinden. Op 9 februari komt Commissaris van de Koning Arthur van Dijk naar de raadsvergadering en krijgt dan de definitieve versie overhandigd.
Pin It
Bekeken: 1682x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/