De twee jongeren die de politie op 4 januari aanhield voor betrokkenheid bij de brute woningoverval op Villa Odessa in Aagtdorp, komen uit Alkmaar en Schoorl. Dat concludeert de Alkmaarsche Courant vrijdag na het combineren van informatie van privé-detective Gerard Wuitema en andere tipgevers.

De 16-jarige verdachte komt uit Schoorl en de 20-jarige man komt uit Alkmaar. Beiden zitten vast. Meer aanhoudingen worden binnenkort verwacht.

Een vrouw was donderdagavond 17 december alleen thuis in Villa Odessa met haar kinderen. Daar heeft een van de twee dadders de vrouw en de kinderen onder schot gehouden en gegijzeld. Ondertussen doorzocht de tweede overvaller de woning. Het particuliere recherchebureau Wulte uit Zwaag verspreidde een week na de overval een video van de beelden van beveiligingscamera's van de overval, en loofde 25.000 euro uit voor de gouden tip. Op de camerabeelden waren gemaskerde mannen te zien die het huis naderen en na de overval wegvluchten. Er zijn aanwijzigingen dat anderen tijdens de overval op de uitkijk hebben gestaan.

De Alkmaarsche Courant haalt anonieme bronnen aan, die stellen dat de twee verdachten optrekken met een groepje handlangers uit Alkmaar, Bergen en Schoorl. Ze zouden zich bezighouden met ’drugs, diefstallen en wapens en schuwen geweld niet’, zeggen die tipgevers.

Volgens privé-detective Wuite was een van de verdachte ’goed bekend’ met het gebied waar de woningoverval heeft plaats gevonden, aldus Wuite. Tegen Duinstreek Centraal wilde hij de woonplaats van de verdachten niet noemen en ook verdere info niet, omdat een van de twee minderjarig is. Maar volgens de Alkmaarsche Courant herkende de omgeving hem onmiddellijk als een plaatsgenoot. De zestienjarige Schoorlaar werkte ook enige tijd op het landgoed. Volgens bronnen uit de directe omgeving deed hij er klusjes.

De twintigjarige Alkmaarder is ook nog eens een bekende van de politie. Diverse bronnen weten te melden dat het de zoon zou zijn van iemand uit het criminele milieu die landelijk bekend is.
Bekeken: 2183x