Duinstreek Centraal


De opening van Hospice Egmond wordt in verband met de verlenging van de landelijke lockdown verder uitgesteld. Dat heeft te maken met de risico's van besmetting van corona voor de vele vrijwilligers. Een groot deel van de vrijwilligers behoort tot een risicogroep en kan nog steeds niet ingewerkt worden. "Er zijn gelukkig nog geen aanmeldingen van gasten die het hospice nodig hebben voor hun laatste levensfase", aldus bestuurslid Marjolein Copier, "Dat maakt het besluit iets makkelijker."

In en rondom het gebouw wordt nog gewerkt aan de afwerking. Zo heeft elke kamer bankjes gekregen op de terrassen en is er een jonge beukenhaag geplant. Het wachten is nog op de levering van de bedden.

Het bestuur wil vanaf 9 februari alles gereed hebben om meteen proef te kunnen draaien met de vrijwilligers zodra de maatregelen vanuit het RIVM en de regering dat toelaten. Snel daarna kan het hospice echt in gebruik worden genomen.

"Dit is wat het is", zegt voorzitter Jan Mesu: "We hebben straks een prachtig hospice, maar we moeten nu nog even volhouden en de lockdown respecteren."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl