00:00
55
00:00


De sloop van Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee komt nu dan toch echt in zicht. Dinsdag bespreekt de gemeenteraad van Bergen het bestemmingsplan voor de bouw van een nieuwe sporthal. Een sporthal waar het verenigingsleven er volgens critici maar bekaaid mee vanaf komt. "Ze hebben niks met de input van bewoners gedaan."

Eigenlijk had er al een energieneutrale sporthal moeten staan, met parkeergarage en ernaast 34 woningen. De Raad van State zette vanwege de aangepaste stikstofregels echter een streep door de plannen. Volgens wethouder Klaas Valkering is dat probleem nu getackeld. Er is een methode gebruikt die de Raad van State bij andere bouwplannen in het land al heeft getoetst en goedgekeurd. "Als jurist hou ik altijd een slag om de arm maar ik ga ervan uit dat we kunnen bouwen."

Het aangepaste bestemmingsplan wordt dinsdag met de gemeenteraad besproken, tot verrassing van de critici. "We zijn verbaasd", vertelt Rita Koppedraaijer van het Actiecomité Sporthal De Watertoren. "Het is precies hetzelfde plan dat er al lag. Ze hebben niks met de input van bewoners gedaan."

In een open brief aan de gemeente Bergen pleitte het actiecomité dan ook om de sporthal een paar honderd meter verderop te bouwen bij jeugdopvang De Wal aan de Sportlaan. De bewoners gingen zelfs naar de Provincie om het plan aan toenmalig gedeputeerde Joke Geldhof voor te leggen. "Makkelijk met aan- en afvoerend verkeer, weinig omwonenden en dus minder kans op overlast", meent Rita.

De angst is vooral dat de verenigingen en clubjes, die nu onderdak hebben in de oude sporthal, niet meer terechtkunnen in de nieuwe sporthal. Ook beheerder Onno Tijm maakt zich zorgen. "Er staat straks een kale sporthal waar je kunt zaalvoetballen, met een kleine bar waar je snel een sportdrankje kan drinken en dan moet je wegwezen. We hebben vier dartploegen, een biljartvereniging een schietclub. Waar kunnen die zo meteen terecht?"

Maar volgens de wethouder is daar juist rekening mee gehouden. "In eerste instantie zou er helemaal geen nieuwe sporthal worden gebouwd omdat daar geen draagvlak voor was. Veel Egmonders waren daar boos over. Dat is ook de reden dat we besloten hebben om toch een mooie sporthal neer te zetten waarbij er voor alle functies ruimte is. Er is de afgelopen jaren ook heel veel geparticipeerd en er ligt nu een mooi plan dat goed is voor Egmond aan Zee."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl