Het Alkmaarse D66-raadslid Peter van Diepen wordt wethouder in Heiloo. In de buurgemeente is een nieuwe brede coalitie gevormd, dat wordt gesteund door vijftien van de negentien raadsleden. Vrijdagmiddag werd afgesproken dat hij in ieder geval de zware portefeuille Financiën krijgt. "Maar voor D66 zijn misschien nog wel Duurzaamheid en Omgevingswet het belangrijkst. Daarop kunnen we hopelijk resultaten laten zien en ons als D66 onderscheiden," aldus de 62-jarige Van Diepen.

Het nieuwe coalitieprogramma ‘Bouwen aan Heiloo’ noemt onder meer voldoende nieuwe woningen, afronding van de nieuwbouwplannen Zandzoom en Zuiderloo, realisatie van de afslag van de A9 en aan de slag met vlieghinder als prioriteiten voor de resterende raadsperiode tot de raadsverkiezingen in maart 2022. VVD, CDA, D66, PvdA en Heiloo Lokaal hebben hun handtekening onder het coalitieprogramma gezet. Daarmee is het “een zeer breed gesteund programma”, aldus VVD-fractievoorzitter René van Splunteren.

In Alkmaar neemt David Schultz neemt voorlopig de taken van Van Diepen als vice-fractievoorzitter over. De eerstvolgende op de D66-kieslijst van 2018 wordt nu gevraagd om de lege raadszetel in te nemen. Christian Schouten krijgt als eerste de uitnodiging. Als de fractie weer voltallig is wordt een nieuwe fractievoorzitter gekozen.
Pin It
Bekeken: 1934x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/