Het klimaat verandert. Een hele generatie weet niet wat "It giet oan!" nou écht betekent. Het waait vaker en harder, regenbuien zijn zwaarder of er is juist aanhoudende hitte en droogte. Met alle gevolgen van dien. De zeven gemeenten van Regio Alkmaar houden een enquête over persoonlijke ervaringen en omgang met klimaatverandering, voor het creëren van een klimaatbestendige regio.

Voorbeelden van gevolgen zijn ondergelopen straten, drassige velden of juist uitgedroogde tuinen en ondraaglijke hitte waar geen beschutting is. De HAL en BUCH-gemeenten en het Hoogheemraadschap hebben inmiddels 'klimaatstresstesten' laten uitvoeren, maar proberen een nog beter beeld te krijgen aan de hand van persoonlijke ervaringen en inzichten. Mede op basis van de publiekspeiling wordt een plan van aanpak opgesteld.

De enquête bevat vijftien vragen en duurt ongeveer 5 minuten. De vragenlijst is tot 22 januari - op deze pagina - te vinden. De antwoorden worden anoniem verwerkt. Er komen verwijzingen op de pagina's van de gemeenten.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl