Een oproep van MTB Noordwest onder de achterban van berijders van het mountainbikeparcours in Schoorl heeft binnen 24 uur al meer dan duizend euro opgeleverd voor de Reddingsbrigade Schoorl. MTB-Noordwest noemt het de virtuele oliebollenbakactie, omdat het in de plaats komt van de oliebollenkraam van de Reddingsbrigade Schoorl, die traditiegetrouw op oudejaarsdag staat bij Café Mereboer in Groet. Vanwege corona kunnen dit jaar geen oliebollen worden verkocht, dus is er geen opbrengst voor de reddingsbrigade. Ze lopen daarom behoorlijk wat inkomsten mis.


MTB-Noordwest wijst de gebruikers van het Schoorlse parcours erop dat je altijd kunt rekenen op de vakkundige vrijwilligers van de Reddingsbrigade Schoorl. MTB-Noordwest zou het daarom voor deze keer een mooi gebaar vinden van de kant van de MTB'ers als de reddigsbrigade dit jaar met de koop van enkele “virtuele oliebollen” wordt ondersteund. Met de opbrengst worden voor de SRB-leden de benodigde spullen aangeschaft die buiten het budget van de gemeente vallen.

MTB-Noordwest is trots op de gulle donaties van de MTB-gemeenschap. "Net zo trots als we zijn op de vrijwilligers van de reddingsbrigade vanwege het ondersteunen van iedereen in nood op zee en/of in De Schoorlse Duinen. Een dergelijke 'service' is onbetaalbaar en redelijk uniek!"




MTB-Noordwest hoopt dat andere bezoekers van strand en duin in een gulle bui ook aan de Reddingsbrigade willen denken. Zoals daar zijn: ruiters, wandelaars, hardlopers, trailrunners, gewone fietsers, racefietsers, surfers, zwemmers, kiters en natuurgenieters. "Immers, iedereen komt wel eens in een ongelukkige situatie terecht," meldt MTB-Noordwest op de eigen facebookpagina.







Wie de Reddingsbrigade een “virtuele oliebol” onder de riem wil steken, kan een zelf te kiezen bijdrage doneren via de link reddingsbrigadeschoorl.nl/doneer

Pin It
Bekeken: 1550x
https://ee.itk.ac.id/data/