Kinderen kunnen dit jaar geen zakcentje verdienen met de inzameling van kerstbomen. De gemeente heeft dit jaar geen actie opgezet voor de jeugd om tegen betaling kerstbomen in te leveren bij een inzamelpunt. Volgens wethouder Erik Bekkering is dat dit jaar door de coronapandemie niet verantwoord te organiseren.

"Er komen altijd enorm veel kinderen op die dag naar het inzamelpunt, vaak samen met een ouder", aldus Bekkering. "Daardoor komen er teveel mensen samen op een locatie. En samen met het uitbetalen van 0,50 per boom, veroorzaken we zo allemaal extra contactmomenten. Tussen kinderen, ouders en medewerkers van de gemeente. Dit risico kunnen we nu helaas echt niet nemen. Want stel je toch eens voor dat een paar dagen later iemand daardoor corona blijkt te hebben... dat wil je niet."

Daarom is besloten deze kerstvakantie geen kerstbomenactie te organiseren. De gemeente adviseert de afgedankte kerstboom in kleine stukjes te knippen en in de groene bak te gooien. Tijdens openingstijden heeft ook de gemeentewerf in elke kern een container voor de bomen "Kom alleen natuurlijk, niet samen met het hele gezin of met een aanhangwagen vol kerstbomen", benadrukt de wethouder.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl