Duinstreek Centraal


Zaterdag verscheen er in de Facebookgroep 'Je bent Alkmaarder als...' een bericht waarin gewaarschuwd wordt voor kinderlokkers. Twee mannen zouden in een rood busje met geblindeerde ramen langs pleintjes en speeltuinen rijden, en aan kinderen vertellen dat ze twee baby hamsters in de bus hebben. De politie zou op de hoogte zijn gesteld. Veel groepsleden deden de melding af als hoax, al waarschuwden twee groepsleden dat dit zeker niet het geval is.

Het gaat om een échte melding, blijkt uit navraag bij de politie. Woordvoerder Erwin Sintenie was aanvankelijk ook sceptisch - al sinds 2014 worden soortgelijke nepmeldingen verspreid, maar hij trof daarna een melding in het politiesysteem. "De melding is van afgelopen vrijdag. Kinderen hebben bij hun ouders gemeld dat ze aangesproken waren door twee mannen in een donkerrode bestelbus met een zwarte stip achterop. De kinderen zijn uiteindelijk weggerend."

"We nemen de melding serieus", vervolgt Sinterie. De politie is ter plaatse geweest maar toen was de bus nergens meer te zien.  Er wordt extra gesurveilleerd, maar door de summiere beschrijving zijn er weinig aanknopingen om verder op te rechercheren."

Sinds circuleren er 2014 hoax-verhalen door Nederland over kinderlokkers me een busje rondrijden, dikwijls rood. Meermalen zou het gaan om Bulgaarse orgaanmaffia. Omdat de melding van het  'Je bent Alkmaarder als...' groepslid uit derde hand kwam, is het dan ook niet verwonderlijk dat deze al snel door meerdere volgers werd weggehoond, ondanks de bijval.

Maar goed, het gaat dus om een incident rond 14:00 uur bij 't Haantje op het Dr. Schaepmanplein. Een groepslid voegde toe dat de mannen met de bus op zaterdag rond 14:30 uur weer gespot zijn bij de Kennemerpoort. "De kinderen hebben er niet aan gedacht het kenteken te onthouden!" Social media maken melding voor een soortgelijk incident afgelopen weekend in Egmond aan den Hoef.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl