In Noord-Holland Noord worden de feestdagen veelal op kleinere schaal gevierd vanwege het coronavirus. Dat blijkt uit een flitspeiling die de Veiligheidsregio van 8 tot en met 12 december hield. Daarin gaf 54 procent van 516 respondenten aan de feestdagen te vieren met een kleiner groepje dan ze normaal zouden doen. Meer dan een kwart viert kerst alleen met het eigen huishouden.

Ook bewust drukke plekken vermijden, minder bij anderen op bezoek gaan en afstand houden, zijn in de flitspeiling veelgenoemde strategieën om het besmettingsrisico te verkleinen. Online samenkomsten blijken niet populair: slechts 1 procent gaf aan een digitale viering in de planning te hebben.

Van de respondenten verwacht 48 procent dat ze zich tijdens de feestdagen goed kunnen houden aan de basisregels. Er lijkt veelal berusting te zijn. Zo schrijft een van de deelnemers: “Het is heel jammer maar we moeten nu allemaal even ons best doen!”​.

Andere deelnemers verwachten wel wat extra uitdagingen om zich aan de coronaregels te houden. Met name wat betreft het mijden van drukte en afstand houden, bijvoorbeeld in de supermarkt, maar ook het samenkomen met anderen in een beperkte ruimte en het samen dineren. Daarentegen geeft slechts 8 procent aan problemen te verwachten met thuisblijven bij klachten en regelmatig handen wassen

Ruim tweederde van de flitsgepeilden staat neutraal tot zeer positief tegenover het eenmalige (F2) vuurwerkverbod voor de jaarwisseling. Het niet extra belasten van de zorg wordt daarbij het meest als reden opgegeven. Zo schrijft één van hen: “We moeten rekening houden met de zorgmedewerkers. Deze mensen werken hard voor ons allemaal dus risico’s moeten we vermijden!”​ Ook een positief effect op overlast, milieu en huisdieren zijn voor inwoners redenen om het vuurwerkverbod te steunen.

De resultaten van de flitspeiling worden gebruikt om inwoners beter te helpen de feestdagen op een veilige manier door te brengen, bijvoorbeeld met tips en inspiratie voor een gezellige en veilige kerst.
Pin It
Bekeken: 2003x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/