Wie ideeën heeft over de nieuwe burgemeester voor de gemeente Bergen, kan dat tot 31 december mailen aan de griffier. Daarna begint de vertrouwenscommissie met alle fractievoorzitters uit de gemeenteraad aan de wervingsprocedure. De inbreng vanuit de inwoners wordt gebruikt voor een profielschets.

Zodra de eerste opzet daarvan medio januari gereed is, kunnen inwoners en maatschappelijke organisaties hierop nog een keer reageren. Op 9 februari komt Commissaris van de Koning Arthur van Dijk de profielschets ophalen.

Eerder liet Commissaris van de Koning Arthur van Dijk aan Duinstreek Centraal weten dat de werving van een nieuwe burgemeester tegenwoordig ongeveer acht maanden vergt. De benoeming van een burgemeester moet veel stappen doorlopen die tijd vergen, zoals een veiligheidsonderzoek. Volgens VVD-fractievoorzitter Meis de Jongh is ieders streven dat Bergen voor de verkiezingen van maart 2022 een nieuwe burgemeester heeft.

Zowel de Commissaris van de Koning als de VVD-fractievoorzitter achten de kans groot dat de nieuwe burgemeester van Bergen in de tweede helft van 2021 wordt benoemd. Van Dijk weet al welk type sollicitanten erop af zullen komen: "De nieuwe burgemeester zal zich aangetrokken moeten voelen tot een klus om het vertrouwen in het lokaal bestuur terug te winnen in een gemeente waar ze van ver komen."

Het mailadres voor de inbreng vanuit de inwoners is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl