De 11-jarige Thomas Meereboer uit Bergen wordt de eerste kinderburgemeester van de gemeente Bergen. Thomas werd gekozen uit vijf kandidaten. Thomas gaat de kinderen uit de gemeente vertegenwoordigen. Daarnaast is de kinderburgemeester samen met de burgemeester van Bergen aanwezig bij belangrijke evenementen en bijzondere gebeurtenissen.

Thomas: “Het was voor mij een heel avontuur dat nog lang niet is afgelopen. Het begon allemaal bij een mail om me op te geven. Daarna kwam een leuk sollicitatiegesprek met de burgemeester. Ik genoot er erg van. Ik had niet verwacht dat ik het zou worden. Ik hoop dat mijn jaar als kinderburgemeester nog leuk wordt ondanks corona. Ik hoop dat de mensen in onze gemeente mij een leuke en goede kinderburgemeester vinden.”

In januari wordt de 11-jarige officieel geïnstalleerd tijdens een raadsvergadering. De 56-jarige burgemeester Peter Rehwinkel is blij met deze benoeming: “Ik vind de mening van kinderen belangrijk. Tijdens de sollicitatiegesprekken bleek dat kinderen ook echt een duidelijke mening over bepaalde onderwerpen hebben. Bijvoorbeeld over eenzaamheid, de coronamaatregelen, klimaat, cultuur en veiligheid voor kinderen. Daarom ben ik blij dat ik de komende tijd met Thomas kan samenwerken en kan luisteren naar zijn ideeën.”

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl