Duinstreek Centraal


Staatsbosbeheer heeft besloten verkeersregelaars in te zetten rond de werkzaamheden in de Schoorlse Duinen. Donderdag en vrijdag staan deze bij de afzettingen op de wandel- en fietspaden nabij het Dr. Van Steijnbos, waar nu enkele hectares aan bomen worden gekapt.

Projectleider Boukelien Bos van Staatsbosbeheer meldt dat het overgrote deel van de bezoekers, zowel wandelaars, mountainbikers als fietsers, zich netjes aan de afsluitingen en omleidingen houdt. "Op mooie herfstdagen komen er ook doordeweeks vele honderden mensen op de Schoorlse Duinen af. Maar maandag en dinsdag waren er enkele tientallen die zich niets aantrokken van de afzettingen en zich in het kapgebied begaven. Dat is nu een werkterrein, waar wordt gekapt en gezaagd. Als Staatsbosbeheer zijn we verantwoordelijk voor de veiligheid. Daarom hebben we besloten extra maatregelen te nemen en toezicht bij de afzettingen in te huren."

De projectleider merkte ter plaatse ook veel onbegrip voor de afzettingen. "Veel mensen gaan erover in discussie met ons. Vandaar dat we de Fietsersbond en MTB-Noordwest hadden gevraagd om via hun kanalen uit te leggen waarom mensen nu niet in het gebied kunnen komen." Dat resulteerde in het facebookbericht van mountainbikevereniging MTB-Noordwest.

Het werk in het Dr. van Steijnbos in de Schoorlse Duinen ging maandag van start, en duurt zes tot acht weken. Een fietspad en het populaire mountainbikepad lopen vlak langs dat bos. Donderdag en vrijdag vinden de kapwerkzaamheden plaats pal naast deze paden. Daarom wil Staatsbosbeheer er alles aan hebben gedaan om te zorgen dat er niemand van het publiek hier een ongeluk kan krijgen. Bos: "Op een bouwplaats zie je ook geen onbevoegden rondlopen."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl