Duinstreek Centraal


'Kom hier dat ik u kus' van regisseursduo Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden gaat over Mona, die negen jaar is als haar moeder omkomt bij een auto-ongeluk. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin en Mona maakt er op haar manier het beste van. Eenmaal volwassen beseft Mona dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen moet nemen om zelf gelukkig te worden. Het is een verfilming van Griet Op de Beecks gelijknamige bekroonde roman. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn, geschreven met humor, scherpte en veel schaamteloze eerlijkheid. De film draait op vrijdag 11 december om 20:00 uur. Meer info op cinebergen.nl

Overige films bij Filmtheater Cinebergen vrijdag 4 december t/m vrijdag 11 december

Silence of the Tides (IDFA Extended)

Nederland, documentaire, Engels/ NL ondertiteld

Silence of the Tides is een intens cinematografisch portret van Pieter-Rim de Kroon, waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat. Een film over getijden, steeds terugkerende cycli en contrasten.

vr 04 - 14:30

The Perfect Candidate

Saoedi-Arabië, drama, Arabisch/ Engels/ NL ondertiteld

In dit liefdevolle familiedrama van Haifaa Al Mansour verrast de jonge arts Maryam vriend en vijand door zich verkiesbaar te stellen als gemeenteraadslid in Saoedi-Arabië.

vr 04 - 20:00

The Nest

Verenigd Koninkrijk/ Canada, drama/ thriller, Engels/ NL ondertiteld

Ondernemer Rory (Jude Law op z’n best) is op zoek naar nieuwe kansen en verhuist met zijn gezin van New York naar het conservatieve Engeland van de jaren ’80. Terwijl Rory zich compleet verliest in zijn werk, heeft zijn vrouw grote problemen om zich aan te passen. Met in de hoofdrol een fantastische Jude Law en Carrie Coon.

za 05 - 13:30

Just 6.5

Iran, thriller, Farsi/ NL ondertiteld

Het explosieve en snijdende Iraanse Just 6.5 van schrijver-regisseur Saeed Roustaee voert ons naar een massaal politieonderzoek naar drugsbaron Nasser, met een sfeer die zo gespannen is dat je hem bijna kunt aanraken. Alleen al de eerste scène is het zien meer dan waard.

za 05 - 16:30 | ma 07 - 20:00 | wo 09 - 20:00

Rifkin’s Festival

VS, romantiek/ komedie, Engels/ NL ondertiteld

De nieuwe Woody Allen is een heerlijke romantische komedie die met humor de liefde viert. Onwerkelijke situaties met verhalen over liefde en hartzeer brengen een liefdevol eerbetoon aan de altijd transformerende kracht van film.

za 05 - 20:30 | di 08 - 20:00

Hope

Noorwegen, drama/ romantiek, Noors/ Zweeds/ NL ondertiteld

Hope is een eerlijk en gevoelig drama van Maria Sødahl, gebaseerd op haar eigen ervaringen. Wat gebeurt er met de liefde wanneer je nog maar drie maanden te leven hebt?

zo 06 - 11:00

Songs of Repression (IDFA Extended)

Denemarken, documentaire, Duits/ Spaans/ NL ondertiteld

Gruwelijkheden die ooit plaatsvonden in een Duitse sekte in Chili spelen de voormalige, achtergebleven leden nog steeds parten. Ze maken er het beste van door de kolonie om te vormen tot toeristische attractie. Aangrijpende documentaire van de makers van het veelgeprezen The Act of Killing.

zo 06 - 15:30

The Perfect Candidate

Saoedi-Arabië, drama, Arabisch/ Engels/ NL ondertiteld

In dit liefdevolle familiedrama van Haifaa Al Mansour verrast de jonge arts Maryam vriend en vijand door zich verkiesbaar te stellen als gemeenteraadslid in Saoedi-Arabië.

zo 06 - 20:00 | di 08 - 14:30

Antoinette dans les Cévennes

Frankrijk, komedie/ romantiek, Frans/ NL ondertiteld

Zonnige Franse komedie waarin schooljuf Antoinette haar geheime minnaar achterna reist, als deze het plots laat afweten om op wandelvakantie te gaan met zijn vrouw. Herkenbaar, wrang en hilarisch tegelijk.

ma 07 - 14:30

Corpus Christi

Polen, drama, Pools/ NL ondertiteld

De 20-jarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden, maar vanwege zijn strafblad maakt hij geen schijn van kans. Tot hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester en in deze rol besluit te blijven… Prachtig aangrijpend, maar ook komisch Pools drama dat werd genomineerd voor een Oscar.

wo 09 - 14:30

The Last Right

Ierland, drama/ komedie, Engels/ NL ondertiteld

Geestige en hartverwarmende roadmovie waarin de gesjeesde jonge advocaat Daniel (Michiel Huisman) en zijn autistische broertje Louis nader tot elkaar komen tijdens een autorit dwars door Ierland. En dat alles met een lijkkist met bloemetjesmotief op het dak.

do 10 - 14:30

Police

Frankrijk/ België, drama/ misdaad, Frans/ NL ondertiteld

Drie Parijse agenten komen voor een dilemma te staan als zij een asielzoeker voor uitzetting naar het vliegveld moeten begeleiden. Sterke nieuwe film van Anne Fontaine verteld vanuit de verschillende perspectieven van de drie die zich allen op een keerpunt in hun leven bevinden. Met puik acteren van sterren als Virginie Efira (Le Grand Bain), Omar Sy (Intouchables) en Grégory Gadebois (J’accuse).

do 10 - 20:00

On the Rocks

VS, komedie, Engels/ NL ondertiteld

In deze heerlijke komedie van Sofia Coppola (Lost in Translation) verdenkt een jonge moeder haar man van vreemdgaan, waarna zij besluit hem door de hele stad te achtervolgen met hulp van haar charismatische vader (Bill Murray).

vr 11 - 14:30

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl