Duinstreek Centraal


In normale tijden is de IDFA het grootste documentaire filmfestival ter wereld. Met het coronavirus moest het dit jaar anders. IDFA heeft dit jaar filmtheaters door heel Nederland aangehaakt bij het filmfestival. Onder de naam IDFA Extended is sinds 19 november bij Filmtheater Cinebergen een bijzondere selectie van zes geëngageerde, cinematografisch boeiende documentaires te zien. Het Filmfestival wordt komend weekend afgesloten met de laatste twee documentaires: Silence of the Tides op vrijdag om 14:30 uur en Songs of Repression op zondag om 15:30 uur.

Silence of the Tides is een intens cinematografisch portret van Pieter-Rim de Kroon, waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat. Een rustieke film over getijden, steeds terugkerende cycli en contrasten.

In de Deense aangrijpende documentaire Songs of Repression staat de nasleep centraal van de gruwelijkheden die ooit plaatsvonden in een Duitse sekte in Chili. Dit speelt de voormalige, achtergebleven leden nog steeds parten. Ze maken er het beste van door de kolonie om te vormen tot toeristische attractie.

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); cinebergen.nl

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl