In de bibliotheek in Bergen is tijdelijk een oude sigarettenautomaat neergezet waaruit pakjes kunst kunnen worden getrokken, met daarin een bijzonder kunstwerkje van een deelnemend kunstenaar.

Pakje Kunst® is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod. De kunstwerken zijn ter grootte van een pakje sigaretten. Een pakje kost vier euro. Deelnemende kunstenaars ontvangen hiervan drie euro. In de doosjes zijn alle kunstvormen vertegenwoordigd.

Een Pakje Kunst automaat is al sinds december 2019 te vinden in de Bibliotheek van Alkmaar centrum,. Tijdelijk staat er een extra Pakje Kunst automaat in de Bibliotheek in Bergen. Er zijn twee 2-euromunten voor nodig. ​

Pakje Kunst® is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg en geïnspireerd op de Duitse Kunstautomat. In november 2016 gaf hij een pitch bij de Awesome Foundation Tilburg, en sleepte daarbij € 1000,- in de wacht. Hiervan kocht hij drie automaten en 400 doosjes. De doosjes werden Pakje Kunst genoemd, de automaten Artomaat. Het werd een groot succes. Een maand later werd de eerste Artomaat officieel in gebruik genomen. In de eerste week werden meer dan 400 doosjes verkocht. Inmiddels is Pakje Kunst uitgegroeid naar 45 automaten in 33 steden verspreid over Nederland en doen er landelijk ongeveer 1000 kunstenaars mee.

Een Pakje Kunst uit de automaat halen kan tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Bergen, Dreef 1. Meer informatie over Pakje Kunst op pakjekunst.com.
Pin It
Bekeken: 1450x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/